Usein kysytyt kysymykset

Kuinka saan käyttää tietopyynnöllä saamiani tietoja?

Suuri osa tietopyynnöistä koskee sellaisia julkisia tietoja, joita pyynnön tekijällä on oikeus käyttää ja jakaa eteenpäin [kai näin voi perustellusti sanoa?].

On kuitenkin olemassa myös sellaisia tietoaineistoja, joiden jakaminen eteenpäin esimerkiksi internetissä on kielletty. Esimerkiksi tekijänoikeuden alaista tietoa voi olla laitointa jakaa eteenpäin. Samoin moni oikeuden asiakirja on julkisesti saatavilla, mutta julkistamalla ne sellaisenaan voi loukata toisen henkilön oikeutta yksityisyyteen.

Voinko pyytää Tietopyyntö.fi:n kautta myös henkilökohtaisia tietojani?

Tietopyyntö.fi ei sovellu henkilökohtaisten tietopyyntöjen tekemiseen. Kaikki Tietopyyntö.fi:n kautta tehdyt tietopyynnöt ovat julkisesti luettavissa. Ilmoitathan meille jos havaitset henkilökohtaisia tietoja sivustollamme julkaistussa tietopyynnössä, jotta voimme poistaa nämä tiedot.

En löydä haluamaani viranomaistahoa, jolle lähettää tietopyyntö

Pyydämme lähettämään meille kyseisen viranomaisen yhteystiedot, ml. viranomaisen nimi, sähköpostiosoite sekä käyntiosoite, osoitteseen tietopyynto@okf.fi.

Voiko tietopyynnön asettaa salaiseksi kokonaan tai määräajaksi?

Tietopyyntö.fi:n kautta tehdyt pyynnöt ovat lähtökohtaisesti julkisesti nähtävillä. Voit kuitenkin asettaa tietopyyntösi salaiseksi ja julkistaa sen vasta myöhemmin, esimerkiksi kirjoittamasi artikkelin julkaisun yhteydessä.

Valvotaanko tietopyyntöihin liitettäviä kommentteja?

Kommentointimahdollisuus sivustollamme on tarkoitettu käyttäjien avuksi, esimerkiksi löytämään oikea taho jolta pyytää tietoja. Pidätämme oikeuden poistaa asiattomat viestit. Poliittinen keskustelu on kielletty sivustollamme, ja pyydämme ohjaamaan tästä kiinnostuneet keskustelijat sopivampaan paikkaan kuten omalle erilliselle kampanjasivustolle.

En löytänyt vastausta kysymykseeni.

Pyydämme lähettämään kysymyksenne suoraan meille osoitteeseen tietopyynto@okf.fi.